top of page
Zoeken

Met de auto naar Marokko, tips voor een ontspannen reis

Bijgewerkt op: 24 jul.

Ja, best lang. Een dag of drie. Maar dat is dus wel helemaal onderdeel van de vakantie, die reis ernaar toe. Je hebt een paar weken, en zin in iets totaal anders. Dan kan je er, net als wij even geleden, voor kiezen om de auto naar Marokko te pakken. Niet alleen omdat het fijn is om je eigen auto bij je te hebben, maar ook om je achterbak vol te stouwen met al het moois dat je in Marokko tegen gaat komen voor thuis.

Maar waar begin je en welke route kan je het beste nemen? Is dat te doen met de kinderen? Moet je dan niet ook met een boot en is zoiets te reserveren? En hoe rijden ze dan in Marokko? Hoe werkt dat met je verzekeringen en is de auto wel geschikt?


Van te voren

Om te beginnen, start met de voorpret. Het is een geweldig idee dat je straks met je eigen auto door Marokko reist, en de weg ernaartoe is een feest op zich, want wat is het een mooie route.


Verzekeringen

Ga je auto verzekering na, de groene kaart moet aangepast op Marokko worden meegenomen dus vraag deze op bij je verzekeraar.


Zoals bij iedere reis is het slim om een reisverzekering (en eventuele annuleringsverzekering) af te sluiten, waarbij je rekening kan houden met de activiteiten die je van plan bent. Ga je bijvoorbeeld quad rijden, dan loop je risico op letsel. Of als je het toch een fijn gevoel vindt als je spullen extra verzekerd zijn tegen diefstal, dan is dat ook aan te raden. Doorlopend verzekeren kan goedkoper zijn dan eenmalig, kijk hier dus goed naar. Je vindt een verzekering naar jouw situatie bijvoorbeeld via deze partij, zij kunnen je absoluut de juiste verzekering afsluiten.


Auto

Bepaal je route in Marokko (zo ommenabij). Dat is vooral om na te gaan of je auto de route aan zal kunnen. Natuurlijk kan je een heel eind komen, maar als je een Volkswagen Up! rijdt moet je je afvragen of dat handig is als je ook naar de woestijn wil. Een 4x4 is het allerfijnst in Marokko, maar dus niet noodzakelijk als je een kustroute neemt, of de verschillende steden aandoet. Dat is dus alleen voor als je het Atlas gebergte en de woestijn gaat bestieren. Doe van te voren nog even een goede check up, zijn je banden goed (je gaat een paar kilometers tegemoet) en is alles in orde.


Kinderen

Wij deden het met kinderen onder de 8 jaar, en dat is prima te doen. Wel opgeknipt in een aantal dagen, maar Charif deed het vroeger met zijn ouders in sneltreinvaart.

Er zijn allerhande tips voor kinderen in de auto te vinden, wij hadden in ieder geval voor beide kinderen een auto organizer gekocht waar ze hun iPad en spulletjes in kwijt konden, en een grote tas in het midden met allerlei lekkers en drinken.


Omdat wij familie hebben in Zuid-Frankrijk, is onze eerste dag van Utrecht naar Carcassonne (ca 1250 km). Dat kan natuurlijk ook iets anders in die richting zijn, maar Carcassonne is een prachtig stadje waar je heel leuk een dagje rust kan pakken, maar wel met wat cultuur om te bekijken. Slapen doe je hier leuk in bijvoorbeeld Hôtel de la Cité Carcassonne MGallery, een echt Frans hotel waar je je in oude tijden waant.


Dan rijden we door naar Benidorm (791 km), voor een hele andere setting, maar ook dat is genieten. Het is niet weer een hele dag in de auto, dus je kan lekker in de avond aanschuiven in het restaurant van dit fijne hotel Melia Villaitana, en voor de kinderen is van alles te doen.


De volgende ochtend rijden we door naar Marbella (575 km), een fantastische route langs de kust van Spanje, waar we neerstrijken voor een hapje en drankje, om vervolgens in de avond de boot van Tarifa naar Tanger te nemen. Het ritje van Marbella naar Tarifa is zo'n 1,5 uur (ruim 100 km), en daar rij je de boot op. Dat kan lang duren, maar een reservering doe je hier, via Direct Ferries van te voren en voordelig, hoewel je ook op locatie een kaartje kan kopen. En dan begint jouw Marokko ervaring echt!


PS en hoe ze rijden in Marokko? Beheerste chaos, zeg maar. Omdat men anticipeert op overtreders, gaat het wonderbaarlijk genoeg vaker goed dan dat er ongelukken gebeuren. Let wel echt goed op, want alles rijdt door elkaar heen, op de snelwegen rijdt men op sommige routes te hard en daar kan je bovendien ook zomaar een groep mensen op de vluchtstrook tegenkomen, of een hond die even oversteekt (vooral op de weg tussen Tanger en Casablanca). Onze tip: rij liever niet als het donker is. Voelt net iets veiliger.







22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page